Prosjekt Trebygda Granvin

Ein stor del av utviklingsarbeidet som er gjort i heradet i 2014 er knytt til prosjektet Trebygda Granvin. Tanken bak prosjektet er å fremja dei tradisjonar Granvin har innan tre og  trebruk, og den kompetansen som finst på tradisjonell byggeskikk. I tillegg har bygda sagbruksverksemd bygt på tradisjonar som strekkjer seg langt attende i tid. Alt dette er grunnlaget for arbeidsplassane me finn på dette området i Granvin i dag med Moelven Granvin Bruk, Vestskog SA og andre innan dette feltet.

Med Prosjekt Trebygda har målet til heradet vore å byggja vidare på desse tradisjonane, på kunnskapen og ressursane, og leggja tilrette for bruk av tre av lokale treprodukt i samband med utbygging, flaumsikring, energiforsyning og tilrettelegging av uteareal. Dette er nokon av tiltaka i prosjektet:

– Bygging av eit leilegheitsbygg med 6 husvære, der ein ynskjer å kombinera tradisjonelt handverk/byggjeskikk med moderne byggjeteknikk. Bustadarbeidet generelt  er ein viktig del av prosjektet og omfattar bustadfelta Skielva og stasjonsområdet på Eide.

– Etablera bioenergianlegg ved hjelp av fjernvarme av lokale ressursar frå Moelven Granvin Bruk som skal forsyna bygg i sentrum med energi. To offentlege bygg er alt tilrettelagde for dette.

– Auka kompetansen i bygda på tradisjonell byggeskikk og restaurering av bygningar. I regi av heradet har det vore arrangert kurs i restaurering for lokale handverkarar ved å flytta eit kvernhus frå Brekke til bygdatunet. Dette i samarbeid med Vestnorsk Kulturakademi.

– På området mellom elva og framtidige bustader på stasjonsområdet på Eide, frå fjorden og oppover langs elva, skal det etablerast ein «elvepark» som i tillegg til å vera flaumvoll skal vera grøntområde, leikeareal, gang- og sykkelsti. Planen er å laga eit triveleg uteområde for innbyggjarar og tilreisande som skal ha preg av «trebygda».

 

Advertisements
Dette innlegget vart posta under Uncategorized. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s