«Kulturbanken»

Granvin folkebibliotek er i ferd med å bli flytta til det tidlegare bankbygget. Planen er å kunna nytta lokala til fleire aktivitetar, og arbeidet er i gang med å leggja til rette for det.

Uavhengig av flyttinga er Granvin folkebibliotek eitt av tre bibliotek i Hordaland som er peika ut til Modellbibliotek 2015. Det betyr at det vert satsa på å utvikla det til eit meir moderne bibliotek, og med mulegheit for ein breiare aktivitet enn i dag. Det skal vera eit såkalla meirope bibliotek som inneber at ein kan låna bøker også når bibliotekaren ikkje er til stades. Hordaland folkebibliotek yter økonomisk stønad til innreiing av lokala, og dei meiner at det tidlegare bankbygget ligg godt til rette for ei fornying av bibliotektenesta i Granvin.

Bygget, som er kalla Kulturbanken, ligg nær bygdatunet, og ein ynskjer at den også kan tena som base for aktivitetane der    –     for omvisninga om sommaren, Masterclass Hardanger og andre aktivitetar i bygdatunet. I samarbeid med til dømes spelemannslaget, kulturskulen, Hardingfelesenteret håpar me at lokala også kan brukast til mindre konsertar, øvingssamlingar eller andre mindre arrangement. Og ein ser for seg at helsestasjonen kan ha småbarnstreffa sine her. I kontoret der lokalavisa har halde til, skal det leggjast til rette for eit møterom som lag og organisasjonar kan nytta.

Eit lenge etterspurt tiltak i Granvin er ein kafe. Det hadde vore kjekt å få det til her. Så kanskje det er nokon som kan tenkja seg å driva ein liten kafe i ein «krok» i desse lokala…. Det ville vore eit svært kjærkome tiltak i bygda.

Heradet har søkt Hordaland fylkeskommune om midlar  for å tilretteleggja for den aktiviteten ein ynskjer å fylla bygget med. Det var i samband med søknaden at namnet Kulturbanken kom opp, då ein måtte ha eit namn på prosjektet. Personleg synest eg det er eit høveleg namn.

Eg håpar og trur at Kulturbanken skal bli til glede og nytte for innbyggjarane i Granvin.

 

Advertisements
Dette innlegget vart posta under Uncategorized. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s